Varför behövs Lekplatsbesiktningar?

En trygg lekplats innebär trygga barn. Det innebär också trygga föräldrar. Att våga lämna dina barn en stund för lek och skoj måste kunna vara en självklarhet för dig. Därför ser jag det som oerhört viktigt att kontrollbesiktiga att den lekplats där dina barn befinner sig på är säkrad och håller den standard som en plats där barn ska ha roligt på ska göra.

 

19 000 olyckor sker på lekplatser

Enligt Konsumentverket sker hela 19 000 olyckor på lekplatser, och därför är det så viktigt att rätt person utför kontrollbesiktningen av dessa. Över 60% av olyckorna sker på skolgårdar i anslutning till skoldagen. 40% av olyckorna sker på övriga lekplatser, där vuxnas tillsyn ofta saknas helt.

 

Vad beror olyckorna på?

Varför så många olyckor sker beror många gånger på att underlaget, som ska vara stötdämpande, och fallutrymmet inte uppfyller de krav som satts upp. Med anledning av detta borde man se det som väsentligt att prioritera just lekplatsbesiktningar. En lekplats som är felaktigt utrustad kan bli en livsfara för ditt barn.

 

Vad ska man tänka på?

Viktigt att tänka på är att en lekplats behöver underhållas. Den kan bli mycket farlig om den står och förfaller. Det är fastighetsägaren som är ansvarig för att en lekplats tas om hand.

Vi har certifierade besiktningsmän redo att utföra lekplatsbesiktningar. Vi använder oss enbart av rutinerade besiktningsmän då vi kvalitetssäkrar lekplatser. Vi utför lekplatsbesiktning i Uppsala, Stockholm.

 

Vad innebär det att vara certifierad besiktningsman?

En årlig uppföljning genomförs via SERENO Certifiering AB av besiktningsmannens utförda besiktningsuppdrag. Allt för att du som kund ska kunna känna dig säker i ditt val av besiktningsman och för att vi ska kunna säkerställa vår profession.

 

Hör av dig till oss när du är i behov av någon som utför en lekplatsbesiktning! Fyll snabbt och enkelt i dina uppgifter i vårt kontaktformulär här nedan. Vi återkommer till dig så snart vi kan! Eller ring oss direkt!

 

Kontaktformulär